Joulupaperitehdas!

keskiviikko 4. joulukuuta 2013Kun joulukorttijutut eivät enää inspanneet ja jotain näperrystä oli vaan pakko keksiä, tuli mieleeni joulupaperien kuviointi. No, kaappeja sitten kaivamaan, ja olinhan minä säilönyt vanhoja papereita sinne tätä ajatellen. Onneksi sitä joskus on kaukaa viisas. Tänään kun en olisi millään jaksanut lähteä enää minnekään. Kävin kauppa-asiat nopeasti, kun tulin kotiin, ja nyt me sitten pönötetään kotona loppu ilta. 

Ihastuin tällaisiin leimasimiin, jotka tehdään puuhun kaivertamalla. Ostin näitä muutaman ja mulla oli visio kuvioida mm. kangasta. Mutta sitten iski tosiaankin tämä joulupaperi-inspis!

Näitä leimoja tai oikeammin painomuotteja on erilaisia, löytyy ainakin Weranna's:n valikoimasta. Varmasti löyty muualtakin. Mutta tuolla näytti olevan hyvä valikoima. Näillä onnistuu hyvin myös toisaan kankaan painaminen. Jos paperia kuvioi, pitää alla olla jotain pehmeää kangasta. Muuten tuo väri ei oikein "uppoa". Muuten helppoa ja hitsin koukuttavaa :-) Ja voisi tehdä kaikenlaista kotiinkin!

Nyt mulla sormet syyhyää noiden paisley-kuviosten suhteen - ideoita pulppuaisi vaikka kuinka. Harmi, että moni muotti oli nyt loppunut ainakin sieltä, mutta tosiaan paisley-kuvioisia oli reilusti. Pitäisiköhän vielä hankkia... Kandee muuten rullata toi sivu alas saakka. Noita painomuotteja on vähän ripotellen siellä. 


Tuli tehtyä vaikka mitä muutakin noilla tässä illalla. Hitsin hankala vaan kuvata, kun on niin pimeää. Ainainen pimeysvalitus siis jatkuu, mutta minä jatkan näiden kässäilyjen / askartelujen esittelyä sitten, kun saan paremmat kuvat aikaan. Tässä kuitenkin vähän esimakua - papereista tuli musta ihan kivoja.

 Käytin askartelumaalia, jonka laitoin ensin tuollaisen vaahtomuovipalan päälle. Sitten kastelin muotin vaahtomuoviin ja siitä sai sopivan määrän maalia. Tavallisella paperille tarkoitetulla leimatyynyllä nää puiset muotit eivät oikein toimineet. Mutta tosiaan paperia voi kuvioida silti. Ja kangasta totta kai myös!P.S: Olinpa tyytyväinen tuohon hyasinttibukettiin, täytyy tehdä samanlaisia lisää.
Sasmaan syssyyn vanhat farkutkin tuli pilkottua viirinauhaksi, mutta sekään ei ole vielä valmis.

Painokuviot ovat nyt kuivumassa.Lopputuotoksia tosiaan lisää, kun ovat valmiita ja on päivänvaloa kuvauksen iloksi.
Mutta jos inspis iski, eikun leimasimien / painokuvioiden hankintaan!* kaupallinen- tai mainoslinkki

15 kommenttia:

 1. Oletpa luova ja taitava tyyppi. Kaunista!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvioita! Tiimarista löytyy myös tuollaisia käsinkaiverrettuja leimasimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, noita on näkynyt myös joissain muissakin askarteluliikkeissä! Jotenkin inspiroivia minusta!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitti :-) Mä tykkäsin kans - tosin ehkä mun makuun vähän olis voinut lisätä vielä glitteriäkin, hihi

   Poista
 4. Kivoja ja omannäköisiä papereita. Minustakin tuo hyasinttibuketti on aivan ihana :) Ihanaa joulukuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasintit alkaa vaan mennä vähän jo ohi - täytynee ostaa lisää :-)

   Poista
 5. Tosi kivoja! Mun tarttee kaivaa omat leimasimeni myös esille! Hommaan jää varmasti koukkuun! Kääk! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt hommiin siellä :-D Tai sit tehdään yhdessä, kun nähdään!

   Poista
 6. Miten sait leiman puhtaaksi tuon askartelumassan painamisen jälkeen? Rupesi just himottamaan, kun on kaapissa massaa ja tuollainen painomuotti...

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentista :-) Yritän vastata aina jokaiselle, joskus voi olla pientä viivettä…